[ Udskriv Siden ]

Gulvafslibning

Lud / sæbebehandlet gulv
Lud er ikke modstandsdygtig over for snavs. Derfor skal der efterbehandles med sæbe, lak, olie eller voks før gulvet er klar til brug. Lud anvendes til nyafslebne gulve eller nylagte ubehandlede gulve. Nåletræslud anvendes bl.a. til fyrretræ, grantræ eller Douglasgran, og løvtræslud til løvtræ såsom eg, ask eller bøg. Lud anvendes mest til at gøre gulvene hvide ved brug af hvid lud.

Sæben bruges til at mætte træet. Man kan med stor fordel anvende sæbespåner. Ønsker man et hvidt udseende, så skal hvid sæbe anvendes. Man kan sagtens anvende sæbespåner sammen med hvid sæbe. Man kan også anvende hvid sæbe alene for at opnå et meget lyst gulv.

Daglig / ugentlig rengøring
Støvsug gulvet dagligt eller ugentligt alt efter, hvor meget trafik der er på gulvet. Det er sandkorn, småsten og væsker, som slider mest på lud/sæbebehandlet gulv. Støvsuger du ofte, behøver man ikke at vaske gulvet så hyppigt. Vask helst ikke gulvet mere end en gang om ugen, men det skal vaskes mindst en gang om måneden, da det er sæben, som holder træet mættet. Også for at undgå at træet begynder at splintre. Brug en hårdt opvreden klud eller en opvreden moppe. Trægulve tåler ikke store mængder af vand, så ikke noget med at kaste en spand sæbevand ud på gulvet. Brug sæbespåner, natursæbe eller hvid sæbe til den daglige rengøring. Brun sæbe må ikke anvendes på lud/sæbebehandlede gulve.

Om vedligeholdelse
Vask eventuelt gulvet med trærens. Grundrens kan også anvendes. Lad gulvet tørre. Puds eventuelt gulvet for at opnå et bedre resultat med en polermaskine med sandpapir min. korn 120. En excentersliber bruges til kanter eller små rum. Derefter kan man vaske sit gulv i hvid sæbe, natursæbe eller sæbespåner.
Floors v/Tommy Brygge Nielsen · Ødumvej 22 · 8370 Hadsten · Tel.: 2699 3366 · gulvafslibning@live.dk