[ Udskriv Siden ]
ure

Gulvafslibning

Lakeret gulv
Lakeret gulv er den mest holdbare løsning indenfor overfladebehandling af trægulve. Lak har den fordel, at overfladebehandling ligger oven på trægulvet, altså at man har opbygget sig et usynligt slidlag. Lak kan anvendes på næsten alle træsorter, om det er hårdt eller blødt træ. Og det er nemt at rengøre gulvene, så er lak et fornuftigt valg. De fem billeder herunder viser, hvordan et gammelt slidt gulv kommer til at se ud som et nyt.

       

Der er forskel på den type lak, som anvendes ved et nyt gulv eller et afslebet gulv. På de nye gulve anvendes der ofte en UV syrelak, som er påført af en maskine. Derefter en tur igennem Ultraviolet lys, som får det til at tørre hurtigt. Den proces sker 3 gange indenfor ca. 25 sekunder. En hurtig måde at få 3 lag lak på, men går ofte lidt for hurtigt, så ofte er lakken nået ind i enderne af træet. Jeg anbefaler, at man lakerer sit nylagte gulv. Forveksel ikke UV fabrikslak med den, som der anvendes ved gulvafslibning. Der findes nemlig en vandbaseret lak med UV filter, som beskytter imod solens uv stråler.

       


Der findes mange typer lak. Den de fleste tænker på er den gammeldags syrehærdende lak, som kan kendes ved dens gulige udseende. I dag anvendes der vandbaseret lak. Den vandbaserede lak har et mere naturligt udseende. Derfor er det et lyst gulv. Er det ikke lyst nok, så kan man anvendes hvidpigmenteret lak. Og ligeledes kan det også gøres mere mørkt med noget bejdse inden lakeringen af gulvet. Med tiden kan lakerede gulve blive ridset, men de kan opfriskes igen med en mellemslibning og efterfølgende et lag lak eller flere.

       


Daglig / ugentlig rengøring
Støvsug gulvet dagligt eller ugenligt alt efter, hvor meget trafik der er på gulvet. Det er sandkorn og småsten som slider mest på lakeret gulv. Støvsuger du ofte behøver man ikke at vaske gulvet så hyppigt. Vask Helst ikke gulvet mere end en gang om ugen. Brug en hårdt opvreden klud eller en opvreden moppe. Trægulve tåler ikke store mængder af vand, så ikke noget med at kaste en spand sæbevand ud på gulvet. Brug Sæbe som er egnet til lakeret gulve. Brunsæbe eller sæbe som indeholder voks må ikke bruges på lakeret gulve.

Om vedligeholdelse
For at det nye lag lak kan hæfte på dit lakeret gulv, så skal gulvet vaskes grundigt dvs. god gammeldags knofedt med en let blanding af grundrens. Det er Vigtigt at du ikke Anvender for meget grundrens, da vi ikke vil have gulvet tilført for meget sæbe inden lakering. Brug en hårdt opvreden klud eller en opvreden moppe. Til sidst vask gulvet med rent vand tilsat lidt Eddikesyre 32 % alco. Denne proces er for at neutralisere gulvet. Idet sæbe er en base, så anvender man en let syre som 32% eddikesyre til at neutralisere gulvet. Max dosering er 2 dl eddikesyre pr 10 liter vand.
Floors v/Tommy Brygge Nielsen · Ødumvej 22 · 8370 Hadsten · Tel.: 2699 3366 · gulvafslibning@live.dk